Vinägerstekt vildand med krämig dinkel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vinägerstekt vildand med krämig dinkel

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vildand utan skinn

2.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

0.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 

Dinkelkorn

2.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Kycklingbuljong avfettad

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Rapsolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Persilja

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rapsolja

2.0 

dl

 

Palsternacka

4.0 

styck

Sirap ljus

2.0 

msk

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 1285

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 612 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildand utan skinn 2.0 styck 21%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Balsamvinäger röd } 0.5 dl 1%

Strösocker 2.0 msk 2%

 

Dinkelkorn 2.0 dl 10%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Kycklingbuljong avfettad 4.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Creme fraiche 2.0 dl 13%

Rapsolja 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Persilja 1.0 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Rapsolja 2.0 dl 29%

 

Palsternacka 4.0 styck 6%

Sirap ljus 2.0 msk 3%

Smör normalsaltat 3.0 msk 6%

Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

Gräslök 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av ändar på palsternackor. Tvätta noga och dela på längden i fyra delar. Lägg i en bunke.
  3. Hacka anjovis fint. Blanda palsternackor, anjovis, sirap, salt och peppar. Lägg i eldfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Skär gräslök fint. Lägg i en skål.
  5. Plocka persilja. Riv citronskal. Skala och hacka vitlök fint. Mixa med olja i mixerkanna 6-8 minuter till en grön olja.
  6. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj dinkel i vatten i 5 minuter. Fräs löken glansig på svag värme i en kastrull. Tillsätt dinkel och rör runt. Häll i buljong och koka under ständig omrörning i 15-20 minuter.
  7. Vänd i creme fraiche till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stycka upp vildand: Skär av bröstbenet så att brösten sitter kvar på benet, det blir saftigare så. Stycka ut låren.
  9. Salta bröst och lår. Värm en stekpanna och lägg i smör. Bryn bröst och lår hastigt i pannan. Slå i vinäger och socker. Ös bröst och lår med blandningen. Tag upp och lägg på ett galler.
  10. Sätt in i ugn 5 minuter. Tag ut och låt vila i 2 minuter. Skär ut bröstet från bröstbenet.
  11. Lägg dinkel mitt på en tallrik. Lägg upp vildanden. Ringla över oljan. Blanda gräslöken med palsternackorna och avsluta med dem.

Fler recept inom Vild sjöfågel

Liknande recept som Vinägerstekt vildand med krämig dinkel