Champinjon- och färsbiff med minisparris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Champinjon- och färsbiff med minisparris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Skogschampinjoner

200.0 

gram

Tamarisoja }

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis kokt

0.8 

kilo

Grön minisparris

100.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2883 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 378 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 25%

Ströbröd 0.5 dl 4%

Grädde 2.0 dl 25%

Ägg 2.0 styck 4%

Skogschampinjoner 200.0 gram 2%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Olivolja 2.0 msk 8%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis kokt 0.8 kilo 23%

Grön minisparris 100.0 gram 1%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt svalna.
  2. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla några minuter i en bunke.
  3. Mixa champinjoner i en matmixer.
  4. Tillsätt färs, champinjoner, soja, salt och peppar i bunken och blanda väl.
  5. Forma till plattrunda biffar.
  6. Skär potatisen i mindre bitar och stek den knaprig i smör.
  7. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek burgarna cirka 4 minuter på var sida.
  8. Stek sparris hastigt i smör.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Champinjon- och färsbiff med minisparris