Fusilli Contadina - bondmorans pasta

Fusilli Contadina - bondmorans pasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fusilli fullkorspasta (Barilla)

400.0 

gram

Champinjoner

250.0 

gram

Karljohansvamp (torkad)

75.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Kajennpepparpulver

2.0 

krm

Bladpersilja

3.0 

kvistar

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Salt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spiralpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tuborg Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 20

Recept: 1943 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 373 gram)

Ingredienser

Visa:

Fusilli fullkorspasta (Barilla) 400.0 gram 74%

Champinjoner 250.0 gram 3%

Karljohansvamp (torkad) 75.0 gram %

Olivolja 0.5 dl 19%

Kajennpepparpulver 2.0 krm 0%

Bladpersilja 3.0 kvistar 0%

Torrt vitt vin 1.0 dl 4%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Salt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spiralpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten. 
  2. Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med kajennpeppar. Fräs en liten stund.
  3. Dela champinjonerna i fjärdedelar. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och grovhackad bladpersilja. Häll på vinet. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
  4. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1.5 minut innan koktidens slut. Spara pastavattnet.
  5. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak. Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja.

Kockens kommentar

Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp.

Smaken av vitlök och kajennpeppar  ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Fusilli Contadina - bondmorans pasta