Aprikoskyckling med couscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aprikoskyckling med couscous

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Aprikossylt

1.0 

dl

Sojasås japansk

0.5 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Couscous

3.0 

dl

Rucolasallat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 16

Recept: 3112 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%

Aprikossylt 1.0 dl 7%

Sojasås japansk 0.5 dl 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja 1.0 dl 24%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Couscous 3.0 dl 28%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Blanda i en bunke sylt, soja, sambal, salt och olivolja. Lägg i kycklingen.
  2. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Pressa över citron och salta lätt. Blanda med rucola.
  3. Hetta upp en stekpanna på låg temperatur. Lägg i kycklingen, spar marinaden. Stek kycklingen 5 minuter på var sida.
  4. Häll marinaden över kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter.
  5. Lägg rucolasalladen på ett fat. Skiva kycklingbrösten och lägg på. Slå på marinaden från pannan.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Aprikoskyckling med couscous