Blåbärsröding med sötpotatissallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blåbärsröding med sötpotatissallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödingfilé

600.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Ingefära färsk

4.0 

cm

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Salt

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Blåbär färska

1.0 

dl

 

Sallad:

 

Sötpotatis

0.8 

kilo

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Mangoldskott

40.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 360 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödingfilé 600.0 gram 46%

Basilika 1.0 kruka 0%

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

Sambal badjak } 1.0 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 20%

Blåbär färska 1.0 dl 2%

 

Sallad:

Sötpotatis 0.8 kilo 27%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Mangoldskott 40.0 gram 0%

Rödlök 0.5 styck 2%

Olivolja till stekning 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
  3. Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.
  4. Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.
  5. Ta ut potatisen och låt svalna något.
  6. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.

Kockens kommentar

Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Blåbärsröding med sötpotatissallad