Amerikansk biffsmörgås med ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Amerikansk biffsmörgås med ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff skiva 1/2 cm

4.0 

skivor

Pommes frites fryst

200.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Matolja till stekning

2.0 

msk

Rucolasallat

50.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Inlagd färsk gurka

12.0 

skivor

Rödbetor inlagda

12.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff skiva 1/2 cm 4.0 skivor 13%

Pommes frites fryst 200.0 gram 24%

Ägg 4.0 styck 14%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 28%

Matolja till stekning 2.0 msk 13%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

 

Tillbehör:

Inlagd färsk gurka 12.0 skivor 1%

Rödbetor inlagda 12.0 skivor 4%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tillaga stripsen i ugn enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp matolja med lite smör i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Stek en halv minut per sida för rosastekt. Läs mer > Så pannsteks biff. 
  4. Stek samtidigt ägg i en annan panna med lite smör.
  5. Ta ur köttet och stek brödet i matfettet.
  6. Lägg sallat och frites på brödskivorna, sedan köttet och ytterligare frites och avsluta med stekt ägg.

Kockens kommentar

Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > klicka på ingrediensen). Biffen i livsmedels­butiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastför­packningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Amerikansk biffsmörgås med ägg