Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Grön minisparris

200.0 

gram

Sultanrussin el. svarta

100.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Tamarisoja }

2.0 

tsk

el. japansk soja

 

 

 

Tillval:

 

Honung flytande

1.0 

msk

Rödbetsgroddar

20.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1335 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:

Getost (el. fårost) 200.0 gram 52%

Grön minisparris 200.0 gram 4%

Sultanrussin el. svarta 100.0 gram 21%

Olivolja 2.0 msk 17%

Tamarisoja } 2.0 tsk 1%

el. japansk soja 0%

 

Tillval:

Honung flytande 1.0 msk 5%

Rödbetsgroddar 20.0 gram 1%

Tillagning (12 min )

  1. Dela osten i bitar och lägg på fat. Skär sparrisen i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs sparris och russin i cirka 3 minuter. Tillsätt tamarisoja. Häll fräset över osten.
  3. Ringla gärna lite honung på toppen. Toppa t.ex. med rödbetsgroddar.

Kockens kommentar

Det är skillnad på fårost och fårost. Välj en du tycker om. Ostens karaktär och smak sätter prägeln på denna rätt.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)