Enkel laxfilé i hummersås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel laxfilé i hummersås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

4.0 

bitar

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Hummerfond konc.

4.0 

msk

Svartpeppar grovmald

 

 

 

Tillbehör:

 

Fullkornsris

3.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2658 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 4.0 bitar 41%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 18%

Purjolök 1.0 styck 2%

Hummerfond konc. 4.0 msk 6%

Svartpeppar grovmald 0%

 

Tillbehör:

Fullkornsris 3.0 dl 33%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Lägg filéerna på rad i smord ugnsform. Skiva purjolök.
  4. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Ta ut filéerna och servera på risbädd.

Kockens kommentar

Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln. Tina fisken före tillagning. Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Enkel laxfilé i hummersås