Chirashi-zushi - vardagssushi

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chirashi-zushi - vardagssushi

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sushiris kokt

1.6 

liter

 

Tokyo style:

 

Japansk tunn omelett

1.0 

sats

Tonfiskfilé

100.0 

gram

Laxfilé färsk

100.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Shiitake färsk

50.0 

gram

Gurka

0.5 

styck

Vårlök

4.0 

styck

Avokado

1.0 

st stor

 

Kyoto style:

 

Sesamfrön

50.0 

gram

Fisk och skaldjur

300.0 

gram

Grönsaker

300.0 

gram

Rädisskott

 

 

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Wildboar´s Rock Riesling Classic

Torrt friskt vitt vin
Pris: 189 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 37

Recept: 3904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 823 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 1.6 liter 56%

 

Tokyo style:

Japansk tunn omelett 1.0 sats %

Tonfiskfilé 100.0 gram 4%

Laxfilé färsk 100.0 gram 5%

Räkor skalade 100.0 gram 3%

Shiitake färsk 50.0 gram 0%

Gurka 0.5 styck 1%

Vårlök 4.0 styck 1%

Avokado 1.0 st stor 17%

 

Kyoto style:

Sesamfrön 50.0 gram 7%

Fisk och skaldjur 300.0 gram 6%

Grönsaker 300.0 gram 1%

Rädisskott 0%

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Sushiris: Tillaga ris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp.
  2. Allmänt ingredienser: Chirashi kan varieras hur mycket som helst. Välj rå, kokt eller rökt fisk och skaldjur, allehanda grönsaker, färsk eller torkad svamp, färsk eller konserverad frukt. Toppa gärna med japansk tunn omelett och krydda t.ex. med sesamfrön eller tunt skuren nori.
  3. Tokyo style: Laga japansk tunn omelett. Ansa fisk och skaldjur. Skär i bitar. Ansa grönsaker. Skär i skivor. Lägg ris i skål(-ar). Täck med omelettark. Lägg tillbehören ovanpå.
  4. Kyoto style: Blanda in sesamfrön i riset.
    Finskär ingredienser och blanda in i riset.
    Garnera med rädisskott el. andra groddar.

Kockens kommentar

Till vardags hinner inte den jäktade japanen att tillverka klassisk sushi hemma, utan väljer då en enklare chirashi-zushi. Bor han i Tokyo föredrar han skurna munsbitar ovanpå en bädd av ris, men bor han i Osaka blandar han gärna tillbehören i riset. Chirashi = "strö ut".

Tillhörande recept

Sushiris

Usuyaki tamago - tunn omelett

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som Chirashi-zushi - vardagssushi