Ripor i gryta på klassiskt norskt vis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ripor i gryta på klassiskt norskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ripa urtagen utan skinn

2.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Enbär }

10.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Sås:

 

Mesost 17%

100.0 

gram

Rönnbärsgelé

2.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Vatten

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Brysselkål färsk

300.0 

gram

Rönnbärsgelé

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rapitalā Nero d´Avola

Smakrikt rött vin
Pris: 68 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2837 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Ripa urtagen utan skinn 2.0 gram 0%

Mjölk 2.0 dl 4%

Vispgrädde 2.0 dl 25%

Enbär } 10.0 styck 0%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Sås:

Mesost 17% 100.0 gram 14%

Rönnbärsgelé 2.0 msk 3%

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Vatten 1.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 19%

Brysselkål färsk 300.0 gram 4%

Rönnbärsgelé 2.0 dl 23%

Tillagning (1 tim )

  1. Hetta upp smör i en stekkastrull eller gryta på medelhög värme. Stek riporna runt om till lätt bränd, fin färg.
  2. Tillsätt mjölk, grädde och salt. Mosa enbär och tillsätt dem i grytan. Lägg på lock och låt småputtra i ca 40 minuter.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Koka brysselkål i 5-10 minuter.
  5. Sås: Ta ur riporna och håll dem varma. Sila spadet genom ett såll. Häll tillbaka. Blanda maizena med vatten och tillsätt. Tillsätt mesost och rönnbärsgelé. Koka upp under omröring. Låt småkoka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Vild skogsfågel

Liknande recept som Ripor i gryta på klassiskt norskt vis