Lägg till ingredienser

Antal bitar: 24

Tigerräkor kokta

350.0 

gram

Vitt matbröd

8.0 

skivor

Ägg

1.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

tsk

Ostronsås }

1.0 

msk

Maizena ljus

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Sesamfrön

2.0 

msk

Frityrolja till fritering

 

 

t.ex. jordnötsolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1047 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 5%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 19 gram)

Ingredienser

Visa:

Tigerräkor kokta 350.0 gram 18%

Vitt matbröd 8.0 skivor 59%

Ägg 1.0 styck 6%

Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%

Ostronsås } 1.0 msk 1%

Maizena ljus 2.0 msk 5%

Salt 0.5 tsk 0%

Sesamfrön 2.0 msk 10%

Frityrolja till fritering Äts ej

t.ex. jordnötsolja Äts ej

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

 

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkor. Riv ingefära.
  2. Blanda till jämn smet i en matberedare eller med en mixer räkor med ägg, ingefära, ostronsås, maizena och salt.
  3. Sätt fritös på 190°C om sådan används.
  4. Skär brödet i trekanter. Lägg en klick smet på varje brödbit och strö sesamfrön över.
  5. Värm upp (wok-)panna på högsta värme med rikligt med frityrolja (eller använd fritös). När olja är het lägg ner bitarna och fritera dem i omgångar några minuter tills de fått fin gyllenbrun färg runt om.
  6. Serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Thai räktoast