Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Päron färsk

4.0 

styck

Äpple syrligt

2.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Gelatinblad

5.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 3

Recept: 386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 120 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron färsk 4.0 styck 67%

Äpple syrligt 2.0 styck 23%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 2%

Gelatinblad 5.0 styck 7%

 

Kockskolan:

Om gelé > Äts ej

Tillagning (15 min + 10 tim )

  1. Lägg gelatinblad i lite kallt vatten. 
  2. Skala päron och äpple och ta bort kärnhus. Mixa dem med citronsaft i en matberedare eller med en stavmixer till jämn, fin puré.
  3. Blanda moset med sambal oelek och gelatin­bladen. Rör om tills gelatinbladen smält. Vill de inte smälta, värm på lätt.
  4. Häll massan i en flat bred form och ställ in i kylskåpet över natt, så att den stelnar.
  5. Vänd upp och ner på formen och skär i tärningar.

Kockens kommentar

Gelén passar till allehanda kötträtter, även till olika köttsmörgåsar.

Alternativ

Passar till: Örtgravad älgfilé

Gelé grundrecept

Äppelgelé

Vinbärsgelé

Rönnbärsgelé

Mintgelé

Fler recept inom Gelé, fondgelé, fruktmos ¤

Liknande recept som Pärongelé