Flatål med äggula och gräslök (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flatål med äggula och gräslök (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ål flatrökt

12.0 

skivor

Äggula

4.0 

styck

Gräslök

1.0 

knippe

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Så röks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0

Recept: 830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 31%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Ål flatrökt 12.0 skivor 74%

Äggula 4.0 styck 25%

Gräslök 1.0 knippe 1%

 

Läs om:

Hotade fiskarter > %

Så röks fisk > Äts ej

Tillagning

  1. Lägg 3 stora skivor flatål per tallrik.
  2. Finhacka gräslök och lägg i en ring ovanpå ålen.
  3. Lägg en äggula mitt i ringen.

Kockens kommentar

Flatål är ål som är utplattad (ryggrad/ben har avlägsnats och ålen har vikts ut) i stället för naturligt rund. Avser vanligtvis rökt ål. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Flatål med äggula och gräslök (förrätt)