Crêpesknyten med rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crêpesknyten med rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Smör el. margarin

1.0 

msk

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning:

 

Rotfrukter

200.0 

gram

Purjolök

1.0 

bit

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 4

Recept: 929 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 13%

Mjölk 3.0 dl 19%

Vetemjöl 2.0 dl 45%

Smör el. margarin 1.0 msk 11%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning:

Rotfrukter 200.0 gram 7%

Purjolök 1.0 bit 1%

Tillagning (50 min + 1 tim )

  1. Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.  
  2. Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
  3. Ansa och skär rotfrukter i tärningar. Koka i 5 minuter. Ta ur. Skär långa "snören" (30 cm) av purjolök. Förväll snörena hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
  4. Lägg fyllning på crêpen och knyt ihop med snörena.
  5. Serveras rumsvarma eller uppvärmda i ugnen på 225°C i 5 minuter.

Kockens kommentar

Jämför

Crêpessmet

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Crêpesknyten med rotfrukter