Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Snäckpasta torr

400.0 

gram

Svamp

300.0 

gram

Tomater hela burk

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja finhackad

2.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om snäckpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 18

Recept: 1775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 500 gram)

Ingredienser

Visa:

Snäckpasta torr 400.0 gram 81%

Svamp 300.0 gram 5%

Tomater hela burk 500.0 gram 5%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 6%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om snäckpasta > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skiva svamp, grovhacka lök och finhacka vitlök. Skär burktomaten i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter. Tillsätt tomater med spad och svamp. Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter under lock.
  3. Koka samtidigt pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.
  4. Lägg upp pastan på fat och skeda över såsen. Riv över färsk parmesanost, klipp över persilja.

Kockens kommentar

Boscaiola = skogvaktare, det vill säga pasta på skogvaktarens vis.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta