Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

12.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 0

Recept: 966 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 17%

Basilika 1.0 kruka 1%

Torrt vitt vin 2.0 dl 14%

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Grädde 2.0 dl 75%

Smör normalsaltat 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd? %

 

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.
  3. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alternativt ½ minut på vardera sidan).
  4. Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör. Servera. 

Kockens kommentar

Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)