Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingdelar med skinn och ben

400.0 

gram

Blåmusslor med skal

16.0 

styck

Havskräftor kokta

4.0 

styck

Räkor med skal

200.0 

gram

Vitlökskorv skivad (salami)

100.0 

gram

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Långkornigt ris

2.5 

dl

Saffran

0.5 

gram

Vatten

5.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.5 

msk

 

Tomater

2.0 

styck

Paprika röd-gul-grön

1.0 

styck

Oliver svarta avrunna

20.0 

styck

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Paellapanna >

 

 

Om ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 545 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar med skinn och ben 400.0 gram 22%

Blåmusslor med skal 16.0 styck 5%

Havskräftor kokta 4.0 styck 7%

Räkor med skal 200.0 gram 4%

Vitlökskorv skivad (salami) 100.0 gram 13%

 

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Långkornigt ris 2.5 dl 28%

Saffran 0.5 gram 0%

Vatten 5.0 dl Äts ej

Kycklingfond konc. 1.5 msk 2%

 

Tomater 2.0 styck 1%

Paprika röd-gul-grön 1.0 styck 1%

Oliver svarta avrunna 20.0 styck 3%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Paellapanna > Äts ej

Om ris > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Kräftor: Frysta kräftor tinas. Råa kräftor kokas (se separat recept > Hemkokta havskräftor).
  2. Förberedelser: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär tomater och paprika i bitar. Skiva korv. Ansa musslor, kasta dåliga (klicka på varan i ingredienslistan för information).
  3. Ris: Fräs hälften av löken i en stor gryta på svag värme med lite olja i 5-7 minuter. Tillsätt saffran och blanda ner riset. Tillsätt vatten + fond. Koka på låg värme cirka 20 minuter.
  4. Kyckling: Bryn kycklingdelarna i panna med lite olja till vacker färg. Salta, peppra och efterstek på låg värme i 5-10 minuter.
  5. Musslor: Fräs resterande lök i olja i 5-7 minuter. Häll på vin, tillsätt musslor. Lägg på locket och koka på medelhög värme i cirka 5 minuter. Musslorna är klara när de öppnar sig.
  6. Paella: Blanda alla ingredienser och lägg på lock. Värm upp. Tillsätt eventullt mer vatten så att paellan är saftig.

Kockens kommentar

En spansk rätt med ursprung från Valencia. Namnet paella = panna på katalanska, dvs paella kan innehålla lite vad som helst bara den lagas i sådan panna. Denna klassiska rätt innehåller många ingredienser.

Tillhörande recept

Hemkokta kräftor

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Paella Valencia