Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Couscous

5.0 

dl

Saffran

1.0 

förp.

Vatten

5.0 

dl

 

Fänkål

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

st stor

 

Aubergine

1.0 

st stor

Squash

1.0 

styck

Paprika röd-gul-grön

2.0 

styck

 

Honung flytande

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Brune

Mörk medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2166 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 606 gram)

Ingredienser

Visa:

Couscous 5.0 dl 67%

Saffran 1.0 förp. 0%

Vatten 5.0 dl 0%

 

Fänkål 1.0 styck 3%

Rödlök 1.0 st stor 3%

 

Aubergine 1.0 st stor 5%

Squash 1.0 styck 2%

Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%

 

Honung flytande 2.0 msk 6%

Olivolja 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna. Häll över lite olja. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
  3. Dela aubergine på längden och skiva. Ansa squash och paprika. Skär i bitar. Blanda med grönsakerna i långpannan.
    Häll på lite olja och honung, salta och peppra. Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg.
  4. Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker