Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 89
Kcal / portion: 541
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Couscous 5.0 dl 67%
Saffran 1.0 förp. 0%
Vatten 5.0 dl 0%
Fänkål 1.0 styck 3%
Rödlök 1.0 st stor 3%
Aubergine 1.0 st stor 5%
Squash 1.0 styck 2%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 3%
Honung flytande 2.0 msk 6%
Olivolja 2.0 msk 10%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna. Häll över lite olja. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
- Dela aubergine på längden och skiva. Ansa squash och paprika. Skär i bitar. Blanda med grönsakerna i långpannan.
Häll på lite olja och honung, salta och peppra. Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg. - Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.
Kockens kommentar
Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon