Pannkaksknyten med glass och frukt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannkaksknyten med glass och frukt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Smör el. margarin

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Purjolök

1.0 

styck

Glass

2.0 

dl

Frukt eller bär

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1313 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 116 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 10%

Mjölk 3.0 dl 14%

Vetemjöl 2.0 dl 32%

Salt 1.0 krm 0%

Smör el. margarin 1.0 msk 8%

 

Fyllning:

Purjolök 1.0 styck 5%

Glass 2.0 dl 19%

Frukt eller bär 100.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Smet: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Ställ kallt i 30-60 minuter. För tunnare (fransk) smet, se recept > Crêpes salée. 
  2. Dela glassen i portionsbitar och frys om.
  3. Skär långa "snören" (3 dm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten. 
  4. Grädda tunna crêpes i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan. Låt dem kallna.
  5. Sätt på grillen, ugnen måste vara het.
  6. Dela frukten i mindre bitar. Lägg glass och bär på crêpen. Knyt ihop med snörena. Lägg knytena på smord plåt/ungsform. Sätt in mitt i ugnen i 2 minuter.
  7. Servera genast innan glassen smält.

Kockens kommentar

Tillhörande recept

Crêpes salée, franska tunna pannkakor

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Pannkaksknyten med glass och frukt